loader

Любімо і творімо добро, доки дихаємо!

Ene
09

9 січня…

Кожного року Різдвяні свята неминуче нагадують не лише про Народження Ісуса… В далекому 2018 саме 9 січня дізналися, що наш майже шестирічний синочок Тімоша захворів на рак крові… Ми почали «жити в другу сторону». Таке відчуття, ніби Бог взяв нашу сім‘ю і просто переставив на іншу дорогу. Нелегкий, незапланований, незнайомий шлях.

Онкосвіт… Ми стали жителями ще одного паралельного, але такого реального світу. Раніше чула про нього. Інколи торкалася, жертвуючи кошти. Але всіма найглибшими фібрами Душі бажала уникнути.
Не уявляла, скільки сліз може бути в материнському серці. А вони завжди мали силу бути невидимими, щоб не ранити близьких.
Не уявляла, скільки страждань у деяких лікарнях нашої країни зазнають онкохворі… Не здогадувалася про цинічність, хабарництво, продані безкоштовні ліки, безтактність, черги, блати, монополію, бізнес в онкосвіті…

9 січня….
Тімошка бліденький… Йому болять ніжки… Він лягає в лікарню… Свого пінгвінчика (м’яку іграшку) не бере з собою, бо боїться, щоб той не заразився. Не скажу, що все відбувалося швидко, чи якось у тумані. Навпаки, все було дуже реально. Можу відтворити кожну деталь того і наступних днів…

Як би хотіла щось змінити… Як би хотіла, щоб цей день ніколи не настав… Але він вперто настав…

Бог… Де Бог, коли я страждаю? Де Бог, коли дитина помирає? Де Бог, коли хвороба огортає стражданнями не тільки тіло? Відчувала Його близько як тоді, так і зараз. Не могла зрозуміти, чому такий поворот долі спіткав нашу сім‘ю. А якби навіть зрозуміла, то не погодилась би з такою розстановкою планів… Не знаю, чому Тімоша, чому ми, чому саме тоді… А навіть якби знала, то не погодилась.

Ми не обираємо онкосвіт. Він, як непроханий гість, вривається в життя. Але тепер точно знаю, що треба робити! Любити і творити добро, доки в нас є дихання! Знаю, що дитині полегшує страждання наркоз при пункції. Знаю, що якщо ліжко є не тільки у пацієнта, але і у мами – то ще легше перенести хворобу. Усмішка і повага персоналу – надихають. Смачна їжа, коректність, гарне відношення – розфарбують світ у яскравіші фарби. Відчуття, що ти – цінний (незалежно від того, чи «підмазав») просто дає надію. І ще так багато різних нюансів! Таких начебто непомітних, але значущих!

Коли ми працюємо над концепцією Першої християнської Онкоклініки в Україні, то знаєте, про що згадую я? Про свого дорогого Тімошку. Про те, що йому приносило радість, коли було важко. Кожен нюансик враховують архітектори – навіть спеціальні балкони для діток, які пережили трансплантацію, і не можуть йти на вулицю. Мені подобається, що Бог творить. Це буде чудо. Його чудо! І якщо така клініка уже є в Італії, то чому б не повторити цей досвід в Україні?

Ми стаємо дуже вразливі, коли хворіють діти… Так важливо не добивати поранених, а підіймати, підбадьорювати, надихати! Ось чим ми будемо займатися в лікарні «Усмішка Тимоші»! Тут будуть лікуватися не тільки тіло, але й Душа і дух. З Божою допомогою! Тут буде ЖИТТЯ!

Якщо ви хочете взяти участь у будівництві Першої християнської Онкоклініки для діток в Україні – приєднуйтеся!

Реквізити Християнського благодійного фонду «Усмішка Тимоші»:

Посилання на миттєвий платіж:

https://send.monobank.ua/jar/2jSVJ9SeVu   

PayPal: timoshas.smile@gmail.com

Розрахунковий рахунок:
UA663052990000026009000705161

5169 3305 2239 4722

www.timoshas-smile.org

Ver también

Підбиття пудсумків 2022 року
Новий рік - це завжди про аналіз, цифри і підбиття підсумків старого року. Усі ми пильно приглядаємося до того, «куди...
Cambiamos la historia todos los días
Un día oré así: "Dios, ayúdame a cambiar el curso de la historia". A lo que recibí una respuesta tan...
Різдвяний подарунок
А у мене для вас Різдвяний подарунок! Такий красивий і радісний! Чи може війна змінити плани робити добро та допомагати...
Reloj todas las noticias

Nosotros estamos en Instagram

Aprende más
ir Instagram

Suscríbete al boletín electrónico

¿Te gustaría recibir novedades por email? Agrega tu correo electrónico a nuestro boletín