loader

Історія сім'ї Тадейчика

Лис
10

Війна – це абсолютне зло. Новини роздирають Душу. Усвідомлення реальності – шматує серце. А звісточки про перемоги – окриляють та підіймають на дусі. Ось тому і вирішила публікувати історії маленьких українців, до яких Бог дозволив доторкнутися «Усмішці Тимоші» через евакуацію онкохворих діток. Це – історії про чудеса. Це – історії про маленькі великі перемоги. І коли читатимете ці історії, помоліться, будь ласка, за кожну дитиноньку, щоб наблизити їх перемогу, і нашу!
Отож, маленький Тадей (місто Рівне, гострий лімфобластний лейкоз):

«Привіт! Ми сім’я з міста Рівного. Хочемо познайомити вас з нашою історією. Одного дня у меншого синочка Тадейчика піднялася температура, так як це було перед вихідними, то вирішили їхати до педіатра. Лікар відправила нас на аналіз крові. Тадей був активний, нічого не турбувало, дихання чисте, тому ми спокійно поїхали додому, і почали займатися рутинними справами. Через декілька годин наш педіатр передзвонила і сказала терміново шукати гематолога, а це вже був обід п’ятниці. Саме в цей момент я зрозуміла, що на нас чекають нелегкі випробування. Ми поїхали в лікарню у нашому місті Рівне, і нас відразу оформили у стаціонар. І почалося… Так як Тадейчик практично не знав, що таке лікарня, то для нього це був велетенський стрес. Дитина з домашніх умов потрапила у жорсткі лікарняні будні… В понеділок зробили пункцію і чоловік передав зразки на Київ в Охматдит. Не дочекавшись заключення, лікуючий лікар повідомила, що в Тадея лейкоз. З цього моменту життя нашої сім’ї перевернулося з ніг на голову. Розуміючи, що в Україні війна, ми почали шукати виходи на лікування нашого Тадейчика за кордоном, почали звертатися до різних фондів, самі шукати клініки, але, на жаль, нічого не виходило. 7 червня був нелегкий день, все ішло не по нашому плану. В цей день Тадею робили МРТ, ввели наркоз і апарат МРТ вимкнувся, дитина під дією наркозу, а апарат не працює… Всі дуже перенервувалися, і навіть лікар, який вводив наркоз, почав молитися, щоб МРТ запустився, щоб не дарма дитині увели наркоз. З цього моменту вже не ми складали плани, а сам Бог став нас проводити. МРТ запустилося. Саме в момент, коли Тадей відходив після наркозу пролунав дзвінок. Це дзвонила Юлія Санько і сказала, що подає наші дані в клініку в Італії. Так почалося наше знайомство з «Усмішкою Тимоші». Наша сім’я отримала велике благословіння, і вже до вечора Юлія Санько передзвонила нам і сказала, що клініка нас бере на лікування, але ще чекаємо відповіді від фонду (а це 50 на 50). Наступного дня зателефонувала Юля і сказала, щоб заправляли машину і виїжджали. Так ми потрапили в Італію. Саме тут і відбулося перше знайомство з Юлією та Юрієм Санько. Це надзвичайні люди з добрими серцями. Вони переживають за кожну хвору дитинку, як за свою. Величезну підтримку ми отримали від сім’ї Санько. Від лікування нашої дитини, до емоційної підтримки, від добрих порад, до даху над головою. Завдяки їм наша сім’я разом! Ми дуже раді, що познайомилися з вами, ви залишили хороший слід у нас в серці.

Трішки напишу про клініку, в якій Тадейчик проходить лікування. Це – Centro Maria Letizia Verga, найкраща клініка в Європі, яка займається дитячими лейкозами та лімфомами. Першого дня нас відвіз Юра Санько до лікарні, на порозі якої вже чекав перекладач Оксана. Вона дуже класна, і не просто виконує обов’язки перекладача, а ще купу різних справ: носить сумки, записує батьків на щеплення, допомагає з документами, привозить від друзів харчі, дзвонить до лікарів у вихідні і свою відпустку. І ніколи не чули від неї, що це не її обов’язки.
Пройшли ряд обстежень, зробили пункцію, і вже через 2 години лікарі проводили з нами співбесіду. Діагноз підтвердився і нам розказали, що на нас чекає, які шанси на одужання, скільки триватиме лікування і т.д. Дуже класно, що лікарі нічого від нас не приховували, а відверто відповідали на всі запитання. Ми з Тадейчиком лягли в лікарню, а чоловік з старшим сином Тимофієм поїхали у житло, яке нам надали. Живемо ми в в Кашині (гуртожиток для батьків з хворими дітками), яким опікуються Марія та Антоніо, італійці і дуже хороші люди. В лікарні дуже комфортно, є туалет та душ у палаті, є спальне місце для мами, щодня змінюють постіль, приносять їжу. Тадейчика лікував дуже хороший лікар, який швидко знайшов спільну мову з дитиною. І дуже класно, що тут звертають увагу на емоційний стан дитини і хочуть полегшити страждання, відволікти від болючих процедур. Весь персонал: від прибиральниць до лікарів хвалять дитину, посміхаються. І ти думаєш: “Чому в Україні не так: чому тебе виганяють з кабінетів із хворою дитиною, чому не має елементарного людського відношення, чому лікар дозволяє говорити образливі та не припустимі речі про твою дитину?” І так ще багато різних “Чому?” Хто, як не ми, українці, а тим більше наші діти, достойні на краще?

Сім’я Санько має дуже класну Мрію: побудувати першу Християнську дитячу онкологічну клінніку в Україні. І рано чи пізно це станеться, адже вони пройшли тяжкі випробування і заплатили дуже велику ціну – це хвороба і смерть їхнього синочка Тімошика. І наша сім’я, теж вірить і дуже хоче, щоб ця Мрія вже скоро стала реальністю. Так що до зустрічі, «Усмішко Тимоші», в Україні.
P. S. Коли писала нашу історію, то відкрила Біблію і відразу серце помітило цей вірш: «Бо ласка Господа безмежна, бо Його милосердя – невичерпне.» Плач Єремії 3:22»

Приєднуйтесь і ви!

www.timoshas-smile.com

PayPal: timoshas.smile@gmail.com

Розрахунковий рахунок:
UA663052990000026009000705161

5169 3305 2239 4722

Дивіться також

Чудова Божа арифметика
Бог цікавий подарунок зробив на мій день народження! На цьому тижні ми зробили геологічні вишукування на земельній ділянці, де буде...
Мій День народження - для "Усмішки Тимоші"
Дуже люблю свій день народження. Мама народила мене 21 жовтня. Та найсумніша подія мого буття змінила курс відзначення цього свята....
Дякую Богу за кожну нову усмішку
Ось слова Ісуса Христа про Себе, про Тімошу, про кожного, хто пішов раніше: «Поправді, поправді кажу вам: коли зерно пшеничне,...
Переглянути всі новини

Ми в Instagram

Перейти
в Instagram

Підписатися на email-розсилку

Бажаєте отримувати новини на ваш email? Додайте свій email до нашої розсилки